jesteś tutaj: Strona główna » Grupy » Obsada akwarium » Forum » Akwa 60l
rejestracja przypomnienie hasła
Obsada akwarium

Obsada akwarium

Nie wiesz jakie ryby hodować? Co się z czym gryzie? Pytaj w tej grupie.

Grupa otwarta

+ dołącz do grupy68 członków 187 dyskusji

Właściciel

Piotrek

Piotrek
Data utworzenia
05.11.2009

Moderatorzy

Najaktywniejsi członkowie

mephisto13 mephisto13 (92) Anne Anne (88)
Odpowiedz

Obsada akwarium

Akwa 60l

20.03.2010, 10:35 kik pisze
user
o.k

04.08.2010, 22:11 Smoczaty pisze
user
ostatnie kilka postów absolutnie nic nie wnosi do tematu a mnie też interesują Wasze propozycje bo mam podobny problem co pysia tj 60l do wykorzystania.. z tym, że ja w swoim mam już 6 n.Inessa, 6 n.czarnych i 2 kirysy spiżowe.
Kobita mi się upiera przy czymś czerwonym albo żółtym, a mi cycki opadają jak słyszę takie kryteria;
mnie powalił motylowiec.. ale z jego podejściem do życia to mi wytrzebi pewnie to stadko
Najchętniej coś bardziej płaskiego - skalar, gurami.. ale trochę za mały zbiornik
jakieś propozycje?

http://r13.bloodwars.interia.pl/r.php?r=30260

05.08.2010, 09:01 Mati01 pisze
user
Prętniki są w miarę "płaskie", a do tego nie rosną duże.

05.08.2010, 14:06 Smoczaty pisze
user
Poczytałem trochę na ich temat i jest to rzeczywiście ciekawa propozycja. Wprawdzie nie chciałem mieszać ryb z Amazonki z rybami z Azji .. ale moje akwarium ma z założenia spełniać przede wszysytkim funkcje dekoracyjne.
Mati01 - dzięki za podpowiedź

http://r13.bloodwars.interia.pl/r.php?r=30260

06.08.2010, 09:30 beatris669 pisze
user
kup sobie czerwieniaka dwuplamego na pewno rozprawi się z bandą mieczyków i nie tylko

MNIEJ KRYTYKOWAĆ A WIĘCEJ RADZIĆ !!!

04.10.2010, 21:27 mephisto13 pisze
user
masz za małe akwarum na skalara co do gurami też nie jestem pewiem
mieczyki, molinezje czy platki też sobie darój za małe akwarum
dokup sobie jeszcze ze 2 kiryski bo to rybki stadne i lepiej sie eksponowac:)
moze dorzuc kilka zwinnik jarzeniec x6

21.12.2010, 21:16 Radek pisze
user
Suma rekiniego nie trzyma sie w tak malutkim litrażu!! Pisze już po raz kolejny! Zrozumcie to, że to jest: a)ryba stadna b)wielka c)trzymana w stadzie 800-1000 litrów to warunki jakie trzeba im zapewnic.

Odnośnie czyszczenia zbiornika. To zależy jakie masz ryby i ile. Ja podmieniam co tydzień. Filtr mam wewnętrzny, ale dośc wydajny 700l/h. Przy 112l. Filtr czyszczę co 2 tydzień. Mam nie wymagające ryby więc wlewam wodę nie odstaną, ale z uzdatniaczem. około 20% wody wymieniam. Z rybkami nie mam problemu wszystkie żyją, pływają. Roślin nie przycinam, bo lubię jak rosną dziko. Aha i z tym filtrem i czyszczeniem w wodzie z akwa, to u mnie się to nie sprawdza. Czyszczę normalnie w bieżącej wodzie i również nie mam problemu. Oczywiście to zależy jakie masz rybki. Każde wymagają czegoś innego,

POZDRAWIAM.

05.03.2011, 14:12 master_gosciu pisze
user
Witam,
mam akwaruim 65L - 60/40/30cm.FIltr wewnętrzny działa 24/dobę, oświetlenie 12h/dobę.Temperatura wody 25C, po przygotowaniu wody która dojrzewała tydzien, wpuściłem wczoraj 4 gupiki, dzisiaj są tak samo aktywne jak i wczoraj wiec sądzę że się zaklimatyzowały w nowym środowisku. Mam pytanie czy mogłbym wpiuścić dzisiaj jednego glonojada, czy lepiej odczekać kilka dni?
Porszę o info.

05.03.2011, 20:38 jakub6906 pisze
user
Jeśli kupujesz zbrojnika, to tylko zbrojnika niebieskiego, możesz ich kupić nawet parę. Możesz kupić sobie stado otosków lub kilka kosiarek. Ich rola jest, w sumie, taka sam.

06.03.2011, 09:59 master_gosciu pisze
user
Tak, tylko moje pytanie czy mogę już dopuścić kolejne 3-4 rybki czy lepiej bylo by poczekac kilka dni?

Odpowiedz